in englishAuf deutschmagyarul
Kapcsolat | Sajtószoba | Oldaltérkép
Ön itt áll: Aktuális > Hírek

Három ezüst, két bronz

2009.04.17.

A X. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár keretein belül megrendezett 2008. évi XVII. Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen.

Eredményeink:

Tekintse meg érmeinket, okleveleinket is!

A Gyulán 2009. április 17–18-19-én megrendezésre kerülő X. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásárhoz kapcsolódóan március 5-én, Budapesten tartották meg a XVII. Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny érzékszervi zsűrijének kiválasztó tréningjét.

Gyulán csütörtök délelőtt 9 órakor kezdődött a verseny, a több mint 700 pálinka (párlat) tesztelése.

A zsűri 22 tagú Panyik Gáborné dr. versenyigazgató vezetésével teszteli a leadott mintákat. A zsűri arról is dönt, hogy melyik pálinka lesz 2009-ben Magyarország legjobb pálinkája, amelyet megőrzendő nemzeti kincsként december elején elhelyeznek a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a II. Szent Miklós Pálinka Ünnep keretében.

A csúcs- és szakmai zsűri közösen határozza meg a fesztiválzsűri elé kerülő 10-10 legjobb pálinkát, gyümölcspárlatot.

A fesztiválzsűri tagjai mintegy 150-250 fő, akiket a kiíró hívhat meg. A támogató szakmai szervezetek 3 főt önállóan delegálhatnak. Tagjait a bírálat előtt a Verseny Igazgató és/vagy a Csúcszsűri elnöke, tagja készítik fel: ismertetik a bírálat főbb szabályait, a bírálat módját, az érmek pontértékeit, stb… A bírálat a szakzsűri által alkalmazott módszer figyelembe vételével történik a fesztiválzsűri esetén is.
A fesztiválzsűri feladata, hogy a legjobb, aranyérmes 10 bér- és 10 kereskedelmi főzésű pálinkát lebírálja, és odaítélje a „Közönségdíjat”.

Forrás: legjobbpalinka.hu

vissza

„Nem tudok írni vidám verset, ritkán mosolygok, gyakran iszok, pálinkába fojtok minden keservet”
Koncz Gábor  
Palinkasarok