in englishAuf deutschmagyarul
Kapcsolat | Sajtószoba | Oldaltérkép
Ön itt áll: Aktuális > Rólunk írták

Magyar Termékek

2014.06.19.

Dunai Hajós Pálinka

Pálinkafőző Üzem 6087 Dunavecse, Alkotmány utca 120. Telefon / Fax: 06-78-438-091 Szita János Ügyvezető Igazgató 06-30-9704-620 www.dunaihajospalinka.hu Üzemünket 2007 júniusában nyitottuk meg Dunavecsén. Kisüsti lepárló berendezésünk magyar szakemberek kiváló munkája, amelyben ötvöződik a hagyomány és napjaink korszerű technológiája. A terület kiválasztásában döntő szerepet játszott a település földrajzilag kiváló elhelyezkedése, mikroklímája, valamint az évtizedes hagyományokkal bíró.

bővebben »

Programturizmus és Élménynavigátor

2013.08.05.

Dunai Hajós - Vecse Komplex Kft. Pálinkafőző Üzem

"Álmaink kéklő egén, gyümölcsfáink tetején, Pálinka, szerelmem, légy az enyém!" Ismerkedjen meg pálinkafőző üzemünkkel! Fedezze fel ön is a hungarikumok desszertjét, a tiszta magyar gyümölcspálinkát!

bővebben »

Oldalas Magazin

2011.08.20.

 Havonta megjelenő, ingyenesen letölthető elektronikus magazin

 

bővebben »

Hungarikum, ha bérfőzésben készül

2011.03.02.

A Dunai hajós tulajdonosai úgy vélik, ha jó saját pálinkát akar valaki, szakemberhez vigye főzetni. Korábbi cikkünkben már megosztottuk olvasóinkkal a Dunai hajós pálinkákat készítő Vecse Komplex Kft. szinte egyedülálló ötletét, jelesül, hogy a cég honlapján bárki elolvashatja, milyennek képzelték el a tulajdonosok a kereskedelmi főzést a pálinkafőzde alapításakor. Akkor azt ígértük, megmutatjuk azt is, mit gondolnak a bérfőzésről. Íme:

bővebben »

Színtiszta gyümölcs

2010.10.24.

A Dunai hajós mára odaért, ahol lennie kell, elérték azt a célt, amit három évvel ezelőtt kitűztek. Kedvelt márka lett. Vannak pillanatok, amikor az embernek bele kell feledkeznie a pálinkába. Csak úgy. A gyümölcsért, az élvezetekért, az illatok és ízek összhangjáért. Mi most ezt tettük. Leemeltünk a polcról néhány üveg Dunai hajóst, megkóstoltuk, belefeledkeztünk, és most közreadjuk, mit is tapasztaltunk.

bővebben »

Országos vizeken evez a Dunai hajós

2010.08.20.

Ismert színész a márka arca, magyar berendezésen készül a pálinkájuk, hisznek a 45 fokban. Új sorozatunkban afféle könnyed nyári szórakozást ígérünk. Arra kértünk tíz pálinkafőzdét, hogy küldjenek el szerkesztőségünkbe néhány fotót, olyan képeket amelyek szerintük méltón reprezentálják a főzdét, a márkát, azt a környezetet és szellemiséget, amit a pálinkájuk képvisel.Ez tehát a Dunai hajós képekben...

bővebben »

Dunai hajós: itthon nem versenyeznek

2010.08.01.

A Vecse Komplex átruccant Szlovákiába egy párlatversenyre és 10 tétellel nyertek 10 érmet. Sokan berzenkedtek az év elején a hazai pálinkaversenyek eredményhirdetése után. Akadt, aki hangot is adott a kételyeinek és nemtetszésének, míg mások csak egymás között, fehér asztalnál állapították meg: nem lesz ez így jó.

bővebben »

Így készül a Dunai Hajós pálinka

2010.06.14.

Ritkán látható technológiai leírásra bukkantunk a Dunai Hajós pálinkák honlapján. A pálinkafesztiválok alkalmasak arra, hogy elbeszélgessünk a főzőmesterekkel és bepillantsunk egy-egy főzde kulisszatitkaiba. Olykor azonban a cégek honlapjai is tartogatnak meglepetéseket. Ritkán olvashatjuk azt: mi hogyan főzünk. A Dunai hajós ezt is megmutatja.

bővebben »

Útra kelt a Dunai hajós

2010.05.24.

A pálinkáról is lehet úgy beszélni, mint egy szép és csinos hölgyről. És kell is.

A következő életemben pálinka leszek. Volt velünk valaki, aki így reagált a bókra. Annak ellenére, hogy ebben az életében sincs miért szégyenkeznie. Sokáig vártuk a tavaszi napsütést. Mostani helyszínelésünkhöz az égiek is áldásukat adták. Gyönyörű napsütésben indultunk péntek délben Budapestről. Velünk tartott egy csinos hölgy, Oszter Alexandra színművész., és a győzelmeiről híres Nemcsik Zsolt. Athénban volt szerencsém személyesen is szurkolni neki a kardozók egyéni döntőjében. Aztán világbajnok lett csapatban. Peking ugyan nem hozott szerencsét, de bízik benne (minden magyarral együtt), hogy Londonban másképp lesz.

Az úti cél pedig Dunavecse, ahol 2007 nyarán indult a pálinkafőzés. Szita János és fiai úgy gondolják, aki hungarikummal foglalkozik, nem tehet rossz lóra. 

bővebben »

Oldalas Magazin

2010.04.01.

Az OLDALAS magazin havonta megjelenő ingyenes kiadvány.

Megjelent! az "Oldalas" e-magazin legfrissebb száma !
- receptek, írások, gasztronómia, programok, forradalmi gondolkodás, humor, stb. -

 

bővebben »

Oldalas Magazin

2010.02.10.

Az OLDALAS magazin havonta megjelenő ingyenes kiadvány.

Megjelent! az "Oldalas" e-magazin legfrissebb száma !
- receptek, írások, gasztronómia, programok, forradalmi gondolkodás, humor, stb. -
 

bővebben »

Pálinka Világ Magazin

2009.06.09.

A Dunai Hajós pálinkákat főző VecseKomplex Kft. az egyik legreményteljesebb új kereskedelmi főzde. A cég története igazi sikertörténet: alig több mint másfél éve jelentek meg a pálinkagyártás piacán, ám ez alatt a rövid idő alatt is számos termékük hódította meg a pálinkát kedvelő fogyasztókat. Emellett remek eredményeket értek el 2008-ban és 2009-ben az osztrák Destillátán és a hazai pálinkaversenyeken is.

Mindezek azt is bizonyítják, hogy már az első évben sikerült kiváló minőségű párlatokat előállítaniuk. Pálinkáik egyre több neves vendéglátóhelyen, étteremben, klubban, illetve pálinkaszaküzletben megtalálhatók. A siker egyértelmű, ezért döntöttek úgy, hogy saját szakkereskedést nyitnak: Dunaújvárosban már várja vendégeit a Dunai Hajós Bor és Pálinka Szaküzlet.

 

bővebben »

Koncz Gábor levetkőztette vendégeit

2009.03.19.

BUDAPEST – Különleges menüvel, meglepetésvendéggel, pálinkával és medencével várta vendégeit a Kossuth-díjas színész, aki ezúttal nem csupán felsőtestét mutatta meg a nézőknek. A Hal a tortán korábbi részében ugyanis Koncz Gábor (70) egyszer már lekapta a pulóverét Brunner Márta kedvéért, ezúttal azonban fürdőnadrágban mutatkozott.

bővebben »

Pálinka Világ Magazin

2009.03.14.

Új márkák a kereskedelmi piacon. A törkölypálinka. Nem lehetetlen.
A MAHART hajóit is célba vette a Dunai Hajós. Koncz Gábor is a pálinka mellé állt. Ezekkel és sok más érdekes cikkel találkozhat az új Pálinka Világ magazinban.

bővebben »

Magyar gasztronómiai hét Spanyolországban

2009.03.12.

Spanyolország

Széleskörű összefogás eredményeként a madridi Hotel Intercontinental 2009. március 16-22. között Magyar Gasztronómiai Hétnek ad otthont. Spanyolországban évek óta nem került megrendezésre hasonló, a magyar gasztronómia legjavát bemutató esemény.

bővebben »

Elkötelezettség a hungarikum iránt

2009.03.04.

Új tagokkal bővül a Dunai Hajós termékcsalád

2007 nyarán alakult meg a Vecse Komplex Kft., amely a magyar pálinka - mint hungarikum - megóvása iránti elkötelezettségét az üzemben készült kisüsti pálinka kiváló minőségével igazolja. A gyárban előállított Dunai Hajós termékcsalád folyamatosan bővül, idén már 15-féle – köztük a HunDeszt versenyen ezüstérmet nyert birs- és cseresznyepálinka - tartozik a famíliába. Banyári István, a cég ügyvezető igazgatója tájékoztatta honlapunkat a pálinkafőző üzem jövőbeli terveiről:

bővebben »

Koncz Gábor is a pálinka ügyét szolgálja

2009.02.15.

A pálinka, mint hungarikum 2009-ben is folytatja sikertörténetét. Ezekben a napokban alakul meg a Pálinka Nemzeti Tanács, február 15-e óta pedig nemzeti italunk már külön színű zárjeggyel is megkülönböztethető a többi röviditaltól. Hamarosan pedig kihirdetik az osztrák párlatverseny, a Destillata eredményét. A pálinkaszakma reményei szerint sok-sok magyar aranyérem születik.

bővebben »

Koncz Gábor egyik szerepéről pálinkát neveztek el

2009.01.28.

Filmbéli karakteréről, a Dunai Hajósról neveztek el egy pálinkát.

Koncz Gábor (70) színházi és filmes elfoglaltságai mellett most az ital reklámkampányával van leginkább elfoglalva, síelésre a családdal és a barátokkal azonban most is szorított egy kis időt magának.

bővebben »

Pálinkafőzde Dunavecsén

2008.10.20.

Dunavecse közvetlenül a Duna bal partján helyezkedik el, Bács-Kiskun megyében, itt hozta létre a Vecse Komplex Kft. 2007 júniusában a Dunai Hajós Pálinkafőzdét. A kisüsti lepárló berendezések magyar szakemberek kiváló munkáját dícsérik, amelyben ötvöződik a hagyomány és napjaink korszerű technológiája. A terület kiválasztásában döntő szerepet játszott a település földrajzilag kiváló elhelyezkedése, mikroklímája, az évtizedes hagyományokkal bíró gyümölcstermesztési kultúra, illetve az itt termelt gyümölcsök utánozhatatlan és egyedülálló illat- és ízvilága.

bővebben »

Koncz Gábort, a hetven éves dunai hajóst köszöntöttük Dunavecsén

2008.08.06.

Koncz Gábor, Kossuth-díjas Érdemes művész volt Dunavecse vendége a napokban a kisváros egyik új beruházása, a Vecse Komplex Kft. Dunai Hajós kisüsti pálinkafőző üzemében. A találkozóra meghívták a Porta Egyesület delegációját is.

bővebben »

Vecse Komplex Kft.

2008.07.02.

Üzemünket 2007 júniusában nyitottuk meg Dunavecsén. A kisüsti lepárló berendezések magyar szakemberek kiváló munkáját dícsérik, amelyben ötvöződik a hagyomány és napjaink korszerű technológiája. A terület kiválasztásában döntő szerepet játszott a település földrajzilag kiváló elhelyezkedése, mikroklímája, az évtizedes hagyományokkal bíró gyümölcstermesztési kultúra, illetve az itt termelt gyümölcsök utánozhatatlan és egyedülálló illat- és ízvilága.

bővebben »

Dunai Hajós Pálinka

2008.06.21.

Dunavecse a fővárostól egyórányira található ötezer lelkes városka, több évszázados református templommal, csodálatos ligetekkel, a Fűzvölgyi-csatorna és a Duna ölelésében. A település leghíresebb alakja Petőfi Sándor szülei laktak itt, vitték a kocsmát és a mészárszéket, míg az ifjú költő Zsuzsikának udvarolt, mielőtt még beállt volna vándorszínésznek.

bővebben »

Archívum


„A pálinka - akár az isteneink - erős, tömény és mindenható.”
Koncz Gábor  
Palinkasarok